Zonnige zomerdrankjes met een smaakje

Zonnige zomerdrankjes: 4 x water met een smaakje

Zonnige zomerdrankjes met een smaakje
vlnr: Komkommer met blauwe bessen, citroen met witte druiven, citroen met sinaasappel en tomaat met verse peterselie – The Healthy Life Company

Wat de deze dagen ook op de planning hebt staan: een vakantie in Nederland of gewoon keihard doorwerken op kantoor, het is echt snikheet.

Toen er gisteren in het nieuws mensen op straat werden geĆÆnterviewd hoorde ik een man zeggen dat het ‘ hoogste tijd was voor een koud biertje..’. Maar dat is juist wat je niet moet doen met dit hete weer. Alcohol drijft vocht af en aangezien je vast ietsiepietsie zult zweten met dit weer (wees eerlijk! šŸ˜‰ ) is dat dus geen goed idee.

Ook frisdrank als cola, sinas of vruchtensap is niet slim in verband met de vele calorieĆ«n. En light frisdrank dan? Daar zitten geen calorieĆ«n in, maar de zoete smaak bereid je lichaam voor op suiker. Die suiker komt vervolgens niet, maar je hebt hiermee toch je ‘ trek in zoet’ aangewakkerd met als gevolg dat je even later zult swichten en je trek in zoet zult stillen met suikerrijke producten.

Heb je toch zin in een glas fris of alcohol? Beperk het dan bij 1 glas en neem er meteen een glas water bij.

Om deze hete dagen echt goed gehydrateerd te blijven is het aan te raden om minimaal 2 liter te drinken. Drink bijvoorbeeld elk uur een klein glaasje water.

Om van je ‘ saaie glaasje water’ een ‘zonnig zomerdrankje’ te maken heb ik hieronder een paar super simpele en ‘snelle water met een smaakje’ combinaties voor je. Hier komen ze:

Citroen met sinaasappel

Citroen kan natuurlijk niet ontbreken bij een zonnig watertje met een smaakje. Een super simpele citruscombi.

Komkommer met blauwe bessen

Komkommer is voor mij echt een ‘lifesaver’ in de zomer. Als het erg warm is vind ik niks lekkerder dan grote stukken komkommer weg snacken in mijn strandstoel. šŸ™‚ Deze combi met blauwe bessen is zoet & fris.

Citroen met witte druiven

De combi van citroen en witte druiven doet mij altijd denken aan die klassieke pakken Dubbelfriss.. In plaats van te kiezen voor deze mierzoete frisdrank kun je beter voor deze healthy fruit variant gaan. Misschien minder zoet, maar erg lekker en gezond.

Tomaat met peterselie

Dit is waarschijnlijk de meest aparte combinatie uit dit rijtje. Maar zeker niet minder lekker. Denk gewoon ‘ tomatensap in een zomers jasje šŸ˜‰ De smaak is kruidig en fris. Anders, maar lekker.

Welke water met een smaakje combi ga jij vandaag maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *