wortel havermoutpap

Wortel havermoutpap a.k.a. carrotcake havermoutpap

Wortel havermoutpap- The Healthy Life Company

Wortel havermoutpap. Klinkt gezond. Ultragezond. Niet echt aanlokkelijk. Waarschijnlijk daarom wordt dit recept ook vaak carrot cake havermoutpap genoemd. Carrotcake klinkt toch lekkerder.  Klinkt als: worteltjestaart met havermout., Toch houd ik het bij de Nederlandse term want er is geen cake te bekennen. Flauwekul dus. 

Wist je trouwens dat er in carrotcake (hoe gezond het ook klinkt) behoorlijk wat suiker zit. Daar kunnen die paar worteltjes echt geen tegenwicht aan bieden hoor! 

We willen onze dag niet beginnen met veel suiker. Enne.. die wortel,  dat klinkt nu wel gezond…maar ja, we zijn toch geen konijnen? Hmmm… dilemma…

Laten we toch maar eens een poging wagen met dit recept. Geen shitload aan suiker, maar je zal er ook niet oranje van uitslaan. I promise 🙂 

Wat hebben we hiervoor nodig: 

 • 250 ml magere (plantaardige) melk
 • 40 gram havermout
 • 100 gram winterwortel 
 • 1 handje (25 g) ongebrande noten 
 • 1 handje (25 g) rozijnen
 • 2 tl kaneel of speculaaskruiden 
Havermout, wortel, noten en rozijn- The Healthy Life Company

Wat moeten we hiervoor doen: 

 1. Breng de melk aan de kook, roer de havermout er doorheen en laat een paar minuutjes doorkoken. 
 2. Als je een dikke winterwortel hebt is het nu tijd om die te raspen. Ik ga zelf liever voor gemak (zeker in de ochtend 🙂 ) en heb een mooi zakje met worteltjes julliene klaar liggen. 
 3. Als je wilt kun je de noten grof hakken. Je kunt ze ook gewoon heel laten, dat vergt iets meer kauwwerk tijdens het ontbijt zelf 😉 
 4. Voeg nu de wortel en kruiden bij de pap en roer goed door.
 5. Schenk de havermout-wortelpap in een kom en voeg de noten toe. 

Zo, in 5 stappen, met 5 ingrediënten naar een healthy ontbijtje. En ik moet toegeven (ook al was ik in het begin wat sceptisch) dat het best lekker is die wortel havermoutpap. Het klinkt nergens naar, maar de smaak…not bad at all! 

Het mooie van deze wortel havermoutpap is dat je er echt een tijdje op vooruit kunt zonder te snakken naar lekkere snackjes.  Zeer geschikt voor een drukke dag dus. 

Durven jullie het aan? Laat het me weten in de comments. Liefs Fardau 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *