Vandaag tijd voor een superhealthy groentesapje, namelijk: venkel-tomaat-sinaasappelsap
Weetjes over venkel:
- Het helpt tegen darmklachten
- Het bevat veel actieve plantenstoffen
- Het werkt kalmerend voor de spijsvertering
- Italianen zijn gek op venkel. Per persoon eten ze wel 7 kilo per jaar! Ter vergelijking: Nederlanders eten ongeveer 100 gram per persoon….
- Vroeger kauwden kerkgangers tijdens de dienst op venkelzaad tegen een hongerig gevoel
Een ideale, gezonde snack dus!
Wat hebben we daar voor nodig:
Voor 2 glaasjes:
- 1 venkelknol
- 200 ml sap van een sinaasappel
- 225 gram tomaten
Wat moeten we daar voor doen:
- Volg de stappen bij de afbeeldingen hierboven.
- Doe vervolgens de venkel, de stukjes tomaat en 200 ml sap van een sinaasappel in de blender of sapcentrifuge en blend dit tot een sap.
- Schenk het sap in de glaasjes en klaar is je healthy venkel- tomaat- sinaasappelsap!
Tip: Deze sap is ook lekker met een scheutje yoghurt erdoor! Je krijgt dan een lekker, fris zuiveldrankje.
Lijkt het je wat en ga je deze venkel- tomaat- sinaasappelsap maken laat het me dan even weten, ik ben namelijk erg benieuwd wat jij van deze healthy sap vindt. 🙂 Liefs Fardau