Pastasalade-met-kip-en-asperges

Pastasalade met kip en asperges

Pastasalade met kip en asperges – The Healthy Life Company

Soms heb je van die dagen dat je ‘ s avonds in de keuken staat, de koelkast opentrekt en denkt ‘ Wat moet ik nu weer eten?!’ Dit had ik afgelopen week. En dat blijkt  nog niet eens zo slecht te zijn, want door mijn creativiteit aan te spreken en de restjes uit mijn koelkast en voorraadkast bij elkaar te scharrelen  kwam ik tot dit toppertje! Ik dacht ‘ Ik zie wel of dit wat wordt’ en nu ben ik zo enthousiast over deze pastasalade dat ik het volgende week weer op mijn menu zet.

Ingrediënten pastasalade:

Wat heb je hiervoor nodig (2 personen):

Tijdsduur: 15 minuten

 • 200 gram volkoren penne
 • 1 gerookte kipfilet
 • 150 gram groene asperges (vers of uit de vriezer)
 • 2 zoete puntpaprika’s
 • 125 gram groene olijven met piment (in stukjes)
 • Paar blaadjes verse basilicum
 • Mosterddressing

Ingrediënten voor de dressing:

 • 2 theelepels grove mosterd
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels water
 • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Kook de pasta 8 minuten. Snijd de muntpaprika en de gerookte kip in stukjes. Bak de gerookte kip kort in een beetje olijfolie tot de kip mooi  bruin is. Snijd van de onderkant van de asperges ongeveer 1 cm af en  snijd de asperges dan  in stukjes van 4 cm.  Kook ze 4 min. in water. Spoel de asperges af in koud stromend water.

Klop ondertussen de mosterddressing door de mosterd, olijfolie, water en zout & peper bij elkaar in een schaaltje te doen en even goed te roeren.

Pak een grote saladeschaal en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Eet smakelijk!

p.s. Als je deze pastasalade gaat maken, laat me dan in de comments weten wat je er van vindt. Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *