Koolrabi salade met wortel en appel

Koolrabi salade met wortel en appel

Koolrabi salade met wortel en appel
Koolrabisalade met wortel en appel – The Healthy Life Company

In ‘ De lekkerste groenten van juni & waarom je ze moet eten‘ heb ik de koolrabi al even in het zonnetje gezet. Vandaag tijd voor een recept met koolrabi in de hoofdrol. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nog nooit gewaagd had aan het bereiden van verse koolrabi. Ik zag hem geregeld liggen in de schappen van de supermarkt en toch liep ik er elke keer weer aan voorbij. Want wat moet ik ik hemelsnaam met die knol?

Koolrabi, mijn nieuwe favoriete groente?

Nou, ik kan je vertellen, dat ‘ voorbijlopen aan de koolrabi’ is van nu af aan voorgoed voorbij. Deze grappige kleine knol heeft mij met dit gerecht zo ongelofelijk positief verrast dat ik hem echt vaker op het menu ga zetten.

Deze koolrabi salade met wortel en appel heb ik afgelopen week op het menu gezet op één van die behoorlijk hete dagen. Het was tijd voor het avondeten, maar alle gerechten voelden als zwaar en veel. Ik heb de koolrabi gepakt om hem in een frisse salade te verwerken en dat is gelukt.

De koolrabi geeft een lekkere frisse bite en past perfect bij de smaken van appel en wortel. Wat noten er doorheen geeft nog wat extra crunch. Ik heb dit keer ook wat gerookte kip toegevoegd, maar als je vega eet kun je die gewoon weglaten. Zonder vlees(vervanger) is deze salade ook smaakvol genoeg.

Voordat ik nog langer door blijf jubelen over mijn nieuwe favoriete groente, ik ga de koolrabi aankomende week eens in een roerbakschotel proberen, laten we dan nu naar het recept gaan.

Wat hebben we daar voor nodig?

Voor 2 personen in een lichte maaltijdsalade

 • 1 koolrabi
 • 200 gram peen julienne
 • 1 granny smith appel
 • 50 gram ongebrande, ongezouten noten
 • 150 gram gerookte kip in reepjes

Voor de dressing:

 • 1 el olijfolie
 • 2 el water
 • 1 tl grove mosterd
 • snufje peper en zout

Wat moeten we daar voor doen?

Volg eerst stap 1,2 en 3 op de foto. Door eerst de stengels en het koppie en het kontje er af te snijden ligt de koolrabi lekker stabiel waardoor je hem vervolgens gemakkelijker rondom kunt schillen met de dunschiller.

Hoewel ik meestal van het gemak ben (lees: grote stukken, snel klaar) raad ik nu toch aan de koolrabi in kleine stukjes te snijden. Dit is namelijk best wel een pittig knolletje dat qua smaak een beetje op radijsjes lijkt en 5 radijsjes tegelijk in mn mond proppen is voor mij een beetje too much qua pittigheid. Je kunt natuurlijk ook eerst een stukje proberen en dan aan de hand daarvan bepalen hoe groot je de stukken wilt hebben 🙂

Dan is de koolrabi klaar voor gebruik en gaan we nu verder met de dressing.

Tja, dressing is altijd een kwestie van smaak, maar bij deze salade ga ik voor een super simpel dressinkje, waarvoor je (bijna) niets nodig hebt:

 1. 1 el olijfolie
 2. 2 el water
 3. 1 tl grove mosterd
 4. snufje peper en zout

Klop bovenstaande ingrediënten door elkaar en klaar is je dressing!

Dan nu verder met de rest van het recept:

 • Breek de noten met de hand in stukjes en bak de noten in een droge koekenpan bruin
 • Als je geen peen juliene hebt maar een gewone peen is het nu tijd om die ook in stukjes te snijden
 • Je kan de gerookte kipreepjes zo bij de salade voegen of je kunt ze in 1 el olijfolie even aanbakken in de koekenpan die je net gebruikt hebt voor de noten
 • Snijd als allerlaatste de appel in kleine stukjes (niet als eerste doen anders wordt hij meteen bruin)
 • En nu de koolrabi samen met alle andere ingrediënten in een schaal doen en besprenkelen met de dressing en klaar is je koolrabi salade met appel en wortel.

Eet smakelijk! Ben jij net zo enthousiast als ik over deze koolrabi salade? Laat het me hieronder in de comments weten. Liefs Fardau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *