Boerenkool- roerbakschotel met paprika, ei, tomaat, krieltjes en basilicum 

Boerenkoolroerbak met ei, oranje paprika, tomaat, krieltjes en basilicum

Vandaag een snelle roerbakschotel.  Dit recept heb ik speciaal samengesteld vanwege de voedingsstoffen die het bevat die specifiek gezond zijn voor je ogen. Lees hiervoor even mijn artikel ” Hoe voeding en leefstijl kan zorgen voor gezonde ogen”. Maar natuurlijk is het ook  gezond voor de rest van je lichaam. Trouwens, ook niet geheel onbelangrijk: het is gewoon lekker. 🙂  Nu ik dit stuk aan het typen ben en de ingrediënten nog eens bekijk, bedenk ik mij dat dit ook echt een ideaal recept is voor restjes!   

Hup, aan de slag! Wat hebben we nodig: 

Ingrediënten 

Voor 2 personen:

  • 500 gram boerenkool
  • 2 oranje paprika’s (andere kleur mag ook, maar voor extra vitamientjes voor je ogen is de oranje variant echt een topper 🙂 ) 
  • 4 eieren 
  • 400 gram krieltjes 
  • 20x cherrytomaat 
  • basilicum
  • peper & zout 

 

Bereiding 

  1. Pak een ruime pan (bij voorkeur wokpan) en bak de krieltjes in een eetlepel olijfolie.
  2. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaatjes
  3. Kook ondertussen in een pan water de eieren hard
  4. Voeg de boerenkool toe aan de krieltjes en roer om
  5. Voeg de paprika en tomaat bij het boerenkool – aardappelmengsel
  6. Strooi de basilicum en wat peper en zout over de roerbakschotel
  7. Serveer de roerbakschotel met de gekookte eieren 

Laat me even weten wat je van dit recept vindt.

Eet smakelijk! 

 

 

Boerenkool- roerbakschotel met paprika, ei, tomaat, krieltjes en basilicum 
Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat