Lepelplant in bloei

3 manieren om vandaag je gezondheid te verbeteren

Verbeter je gezondheid vandaag nog! Ik heb 3 snelle tips voor je die je nauwelijks tijd en geld kosten. Geen grote stappenplannen, geen week- of maandplan waar je veel tijd en energie in moet steken, maar gewoon 3 tips die je meteen kunt toepassen. Oké, let op, hier komen ze:

Nummer 1 : Neem een luchtzuiverende plant 

Lepelplant- The Healthy Life Company

Er zijn veel planten met een luchtzuiverende werking, maar de nummer 1 en mijn persoonlijke favoriet is de lepelplant. 

de lepelplant/ spathiphyllum zet CO2 om in zuurstof en houd de luchtvochtigheid in je huis goed op peil. Een goede luchtvochtigheid is erg belangrijk want een te hoge luchtvochtigheid zorgt voor vochtproblemen waardoor je last krijgt van schimmelvorming, muffe lucht en huisstofmijten… iieeew….beestjesalarm!

Een te lage luchtvochtigheid is ook niet prettig want dit kan zorgen voor klachten als een droge keel, prikkelhoest, een droge huid en gebarsten lippen.. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. 

Nummer 2: Verwerk gember in je maaltijd

Gember staat al jaren bekend om zijn culinaire en medicinale eigenschappen. Deze wortelstok heeft ontstekingsremmende eigenschappen en bevat veel bioactieve stoffen  zoals gingerolen en shogaolen. Deze stoffen werken bevorderend voor je gezondheid.

Verwerk dus regelmatig wat gember in je lunch of avondeten. Gember werkt ook erg goed tegen misselijkheid en het kan helpen om gewrichtspijn te bestrijden.

Ben je zwanger en heb je last van ochtendmisselijkheid of stap je binnenkort in het vliegtuig, de auto of de boot en heb je last van reisziekte? Neem dan een kopje gemberthee.

Nummer 3: Ruim elke dag op!

Fardau aan het opruimen
Lekker spullen opruimen geeft rust in je hoofd- The Healthy Life Company

Ja, ik weet het. Daar heb je geen tijd voor. Geen zin in. De zon schijnt. Er zijn talloze excuses voor te verzinnen. Toch heeft elke dag opruimen veel voordelen. Het belangrijkste voordeel van opruimen is volgens mij toch echt het cliché: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Het scheelt stress

Door elke dag even op te ruimen hoeft dit taakje helemaal niet veel tijd te kosten en scheelt het je een heleboel stress. ‘ Waar zijn mijn sleutels?’ , Waar is mijn telefoonoplader? ‘ Heb jij mijn schoenen gezien? Ik moet NU weg! ‘ Stress, stress, stress. En wat is nu zo slecht voor je gezondheid? Juist: STRESS.

Stress is gevaarlijk

Door stress heb je een grotere kans op ontstekingen in je lichaam, een hoger risico op hartproblemen, het veroudert je sneller en het is ook erg slecht voor je geheugen. Op langere termijn kan het zelfs schade geven aan het gedeelte dat je werkgeheugen omzet in je lange termijn geheugen.. Dus je kan het zogenaamd wel ‘ o zo druk hebben met je werk’ Als je de boel straks niet meer kan opslaan in je koppie, ben je mooi de pineut.

Het scheelt tijd

Door elke dag spulletjes als je sleutels, je telefoonoplader, je portemonnee, je schoenen en al die andere dingen na gebruik op een vaste plek op te ruimen scheelt je dat veel stress, maar ook veel tijd. Want je pakt ‘ s morgens je sleutels van dat haakje, je portemonnee uit het laatje en je schoenen uit het schoenen rek en klaar is Kees! Geen gezoek en geen gedoe.

Het kost minder geld

Nog een voordeel van je spullen op een vaste plek opbergen is dat het minder geld kost. Want hoe vaak heb je nu al een nieuw kabeltje gekocht omdat je het oude kwijt bent, toch maar nieuwe pluggen of schroeven gekocht omdat je wilt gaan klussen, maar niet weet of je ze thuis nog hebt liggen, weer een nieuw pincet hebt gekocht en die haarelastiekjes verdwijnen ook steeds spoorloos….

Echt waar, elke dag aan het einde van de dag een rondje door je huis om alles op zijn plek te zetten doet wonderen voor je gezondheid.

Ter inspiratie om te beginnen:

P.s. wat mij ook erg goed helpt om te beginnen met grotere opruimklussen is kijken naar filmpjes van hoarders en het huis van Desperate Housewive Bree van der Kamp. 😉

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om met deze 3 manieren om vandaag aan je gezondheid te werken aan de slag te gaan. Liefs Fardau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *